30. mája 2012

Prečo je beh vhodný na chudnutie?

179 cm/57-58 kg
Behanie je na chudnutie optimálne z toho dôvodu, že pre Vaše telo je prirodzené a spálite pri ňom dostatočné množstvo kalórií. Behanie zapája prevažnú časť Vášho svalstva a okrem chudnutia zvyšuje kapacitu pľúc, pomáha Vašim cievam a srdcu, resp. Vášmu zdraviu. Pokiaľ chcete schudnúť, zamerajte sa prevažne na vytrvalostnejší beh. To znamená 2-3 v týždni aspoň po 30 minút. Nezabudnite na kvalitnú obuv a behajte radšej na mäkšom podklade.

Ste už obézny? (máte veľkú nadváhu)
Tak s behaním opatrne. Vaše telo na beh nie je pripravené. Pokiaľ začnete hneď behať, môžete si viac ublížiť (kĺby, svaly, šľachy,…..). Aj na dobré veci si telo musí postupne zvyknúť. Preto minimálne 3 týždne nahraďte behanie, rýchlou chôdzou. Potom pomaly začnite behať. Pokiaľ máte iné zdravotné problémy, poraďte sa so svojím lekárom, či je behanie pre Vás vhodné.

Behať na čas alebo na vzdialenosť?
Pokiaľ beháte hlavne kvôli chudnutiu, tak Vám doporučujem behanie na vzdialenosť. Pri ňom až tak nezáleží ako rýchlo bežíte a chudnúť budete približne rovnako rýchlo. Spaľovanie kalórií je úmerné spálenému kyslíku. Preto behanie na vzdialenosť je pri chudnutí lepšie.

PO TRÉNINGU: 5km beh - 20x32 schody - 1 km výklus
Behanie, chudnutie a stereotyp
Pokiaľ začnete behať, tak pre telo je to pozitívny šok. Naštartuje sa, začne spaľovať tuky, ale časom si zvykne na záťaž. Preto postupne potrebujete mierne záťaž zvyšovať, aby sa Vaše telo pri chudnutí nedostalo do stereotypu.(kopce, schody, intervaly, väčšie vzdialenosti...)

Behanie, chudnutie a výživa
Nezabúdajte, že pri správnom chudnutí Vám pohyb pomôže. Ale výživa tela je minimálne rovnako dôležitá ak nie dôležitejšia. Pri každom pohybe, pri behaní to platí dvojnásobne, sa telo vyčerpáva a opotrebúva. Vznikajú voľné radikály, ktoré telo potrebuje eliminovať.  Preto nevyhnutnou súčasťou pohybu musí byť  správna výživa. Nepodceňte to!!! Pokiaľ si po behaní poviete, že už nebudete nič jesť, aby ste si to nepokazili, tak to je najväčšia hlúposť!!! ktorú môžete urobiť.


Pred behom 1/2 banán, po tréningu: ovsené mlieko, 1/2 banán, 2 PL vločky, 2 PL srvátka, 1 ČL med, - sprcha, a šup do práce, super pocit!!! Vaaaaaaaaaaaa!
Čo by ste mali jesť pred a po tréningu, čítajte tu:
Výživa a tréning...PRED
Výživa a tréning...PO
Pred tréningom troška teórie...
Ako som začala behať?

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára