11. septembra 2012

Cvičte pravidelne

Zvykáme si na príliš pohodlný spôsob života, pre väčšinu zamestnaní je dnes charakteristické sedenie. Fyzická záťaž je buď malá alebo jednostranná. Základný pohyb, teda chôdzu, obmedzujeme na minimum vďaka dopravným prostriedkom, výťahom a podobným vymoženostiam.
Priemerný pohyb a cvičenia sa preto ukazujú ako nevyhnutnosť. Kde si v dnešnom svete plnom zhonu nájsť chvíľu pre pravidelné cvičenie?
Ideálnym riešením je zvoliť si vhodné fitnes centrum s kvalitným vybavením a odbornými inštruktormi, ktorí nás budú viesť pri tréningu. Aj pre tých, ktorí nemajú fitnes centrum po ruke alebo sa v ňom necítia príjemne či nemajú času nazvyš, sa nájde prijateľné riešenie.
Skúsme začať s pravidelným tréningom doma. Najhoršie sú začiatky, vždy sa nájde nejaká výhovorka. Aj tí najzaneprázdnenejší si však pri troške snahy nájdu pol hodinu denne pre seba na cvičenie. Koľko času trávime pri televízore a iných činnostiach, z ktorých možno ubrať a venovať sa svojmu zdraviu a kráse?

Správne vedené cvičenie je aj prirodzeným, upokojujúcim prostriedkom, odstraňuje psychické vyčerpanie a únavu, napomáha oddialiť starostí a zlú náladu. Výsledok cvičenia sa nedostaví hneď. Ak však vydržíte pravidelne cvičiť, po trojmesačnom tréningu, sa dostavia výsledky a pocit pravidelného cvičenia.
Mnohí ľudia majú pocit, že majú dostatok pohybu aj bez cvičenia. Nemali by sa tým však uspokojiť, pri bežných pohyboch, hoci aj fyzicky náročných, sa zapája malé percento svalov, mnohé dokonca vôbec. Necíťte sa sklamaní, ak neuvidíte hneď výsledok cvičenia.
Zamyslite sa nad stravovacím režimom. Bez jeho úpravy sa žiadne výsledky nedostavia. Postavu si možno pokaziť veľmi rýchlo, ale na jej nápravu treba trpezlivosť a pevnú vôľu. Cvičiť treba minimálne tri krát do týždňa, pokiaľ budete cvičiť menej, výsledky sa nedostavia. Päť krát do týždňa je maximum. Minimálne dve hodiny pred cvičením nejedzte sýte jedlá, cvičte pri otvorenom okne a nezabúdajte na hudbu. Zoberte cvičenie ako nenútenú samozrejmosť.

Domáci tréning II:

Prsia:
- Široké kľuky v kľaku – 3 série po 8 opakovaní
- Stláčanie dlaní pred hrudníkom – 3 série po 15 opakovaní

Triceps:
- Tricepsové kľuky v sede (triceps dips)– 3 série po 15 opakovaní

Zadok a nohy:
- V ľahu na bruchu dvíhať nohu, nespúšťať na zem – každá noha 3 série po 15 opakovaní
- V ľahu na chrbte nohy pokrčiť a dvíhať panvu – 3 série po 15 opakovaní
- Široké poldrepy – 3 série po 10 opakovaní
- Ľah na boku – vystretú nohu dvíhať a nepoložiť na zem – každá noha 3 série po 15 opakovaní

Brucho: 
- V polosede, lakte opreté o zem, striedavo pokrčiť a vystrieť pravú a ľavú nohu tesne nad zemou v pomalom tempe – 3 série po 20 opakovaní
- V sede strihať nohami – 3 série po 15 opakovaní

Pás: 
- Točenie trupu v sede s tyčou na pleciach – 2 série po 50 opakovaní
- Metronóm – v ľahu nohy pokrčené striedavo vytáčať do strán – 3 série po 15 opakovaní

+ 1 WORKOUT!!! click => Domáci workout

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára